'Wij maken onze stad van staal, beton en dromen', zegt het bidbook waarmee Utrecht naar de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018 dong. Het door Dietwee ontworpen bidbook is uit eenzelfde samengaan van kracht en verbeelding geboren. Het is een mokerslag die het hart van iedere lezer verovert.

In het boek wordt Utrecht gepresenteerd als een dynamische stad die een grote transformatie meemaakt in haar culturele en logistieke hart. Een stad die de blik op de toekomst heeft gericht en in hoog tempo de leefwereld van de volgende generatie aan het scheppen is. Dit concept werd door Dietwee samengevat in de woorden 'Fast Forward'.

Het bidbook met als titel Trust the Future, Create your City laat de kracht zien van Utrecht, dat met een optimistische blik vertrouwt op de maakbaarheid van een bruisende, inspirerende en sociale stad. Met tientallen voorbeelden toont het hoe cultuur bijdraagt aan een innovatieve en kennisrijke Europese stad. Het geheel is een eerlijk verhaal over een stad die nooit helemaal af is, maar in 2018 wel helemaal klaar zou zijn om Culturele Hoofdstad te zijn. Helaas maakte het internationale selectiepanel op 30 november bekend dat Utrecht niet verder gaat in de race om te titel 'Culturele Hoofdstad van Europa'.

Bekijk het bidboek

vvu-bidboek-cover
vvu-bidboek-1
vvu-bidboek-2
vvu-bidboek-3
Make it real.