Let’s face it… we kunnen niet blijven eten wat we eten als we klimaatverandering willen bestrijden. Als we zo doorgaan zullen de broeikasgassen met betrekking tot voedsel in 2050 51% hoger zijn dan nu. Maar als we allemaal overgaan op een plantaardig dieet kunnen we de broeikasgassen met 55% verminderen. Daarom doet Dietwee mee aan de Climate Action Challenge van What Design Can Do met een concept voor een app om klimaatvriendelijk eten te stimuleren.

Eat This! is een recepten app die je helpt je Big Mac te verruilen voor een beanburger. Eat This! probeert niet om je nooit meer een ​​biefstuk te laten eten, maar inspireert je om anders te kijken naar voeding en je makkelijke oplossingen en recepten te bieden.

Met Eat This! kun je recepten kiezen op basis van je stemming. Dus heb je een kater en wil je een vette hap of heb je een eiwit boost nodig voordat je de sportschool in gaat, onze app bied je de juiste recepten. Het is natuurlijk geen standaard recepten app. De badges, milestones, sociale uitwisselingen en interessante voedingsweetjes maken klimaatvriendelijk eten leuk. Zo help je al etend de wereld te redden!

eat-this-01
eat-this-02
eat-this-03-ani-
eat-this-04
eat-this-insta-ani-06
Make it real.