Alweer 3 jaar geleden bedachten we Dude, het magazine voor en over Dutch designers. Best bijzonder dat de transitie van ledenblad naar designmagazine zo goed is gelukt dat het twaalfde nummer van Dude inmiddels voor het eerst in de winkel ligt.

In elke editie staat een ‘dude’ in het middelpunt van de aandacht. Deze hoofdpersoon, een ontwerper of iemand die binnen het ontwerpvak relevant is, draagt het nummer als gesprekspartner in het hoofdinterview – waaruit de thematiek van het nummer verder wordt afgeleid. In de rol van gastredacteur helpt de hoofdpersoon de inhoud verder in te vullen.

Ditmaal staat illustrator Gijs Kast centraal. Hij maakt duidelijk dat je als illustrator dingen moet uitvergroten, overdrijven en filteren en vooral ook origineel moet zijn. In dit nummer van Dude hebben we geluisterd naar zijn woorden en hebben ook wij overdreven en dingen uitvergroot in het ontwerp. Een beetje cartoonachtig zoals de illustraties van Gijs Kast ook zijn. Meer zien? Koop hem dan nu in de kiosk bij jou in de buurt.

Bekijk hier de case.

dude-in-kiosk
dude-12-cover
dude-12-spread-1
dude-12-spread-2
Make it real.